از ویژگیهای مثبت ضایعات کاغذ، قابلیت بازیافت و برگشت به چرخه تولید کاغذ است. بازیافت کاغذ از قدیمیترین و موفقترین شاخههای صنعت بازیافت است. انواع ضایعات کاغذ را میتوان به خمیر کاغذ تبدیل کرده و از آن کاغذ بازیافتی تولید کرد. البته فرایند بازیافت ضایعات کاغذ به نوع ضایعات استفاده شده نیز بستگی دارد. به عنوان مثال گاهی از زائدات صنعت چاپ برای تولید کاغذ بازیافتی استفاده میشود. بدیهی است فرایند بازیافت در چنین شرایطی آسانتر و سریعتر است. ولی اگر از انواع کاغذ چاپ شده برای تولید کاغذ بازیافتی استفاده شود فرایند بازیافت پیچیدهتر و طولانیتر خواهد بود. در بازیافت کاغذ باید ابتدا مرکب چاپ از کاغذ جدا شود. سپس به وسیله مواد شیمیایی رنگبری انجام شود. در نهایت نیز این نوع خمیر کاغذ معمولاً برای تولید کاغذ روزنامه یا انواع کاغذ پرحجم استفاده میشود. امّا به طور کلی نحوه تهیه خمیر کاغذ از ضایعات کاغذ درکارخانه در قالب مراحل زیر به اجرا درمیآید.
در صورتی که انواع ضایعات کاغذ چون روزنامه، بروشور، پاکت نامه، پاکت سند را جمع آوری کردید و می خواهید آنرا به قیمت بالاتری بفروشید کافیست با شماره های داخل سایت پاک آپ تماس بگیرید.
نخستین کارخانه مقواسازی در ایران در سال ۱۳۳۳ تأسیس شد. در آن زمان مقوا نوعی کاغذ صنعتی به شمار میرفت که برای تولید آن از ضایعات کاغذ استفاده میشد. پس از آن کارگاهها و کارخانجات دیگری با هدف تولید محصولاتی از طریق بازیافت کاغذ و کارتن راهاندازی شدند. عمده محصولات ایشان محصولات کاغذی با کیفیت پایین بود. مقوای تکسون، مقوای صنعتی و شانه تخممرغ از این دست محصولات هستند. در واقع بکارگیری تجهیزات ساده و سرمایه اندک سبب استقبال از راهاندازی چنین کارگاههایی بود.
انواع کاغذ و محصولات کاغذی جزو جدایی ناپذیر زندگی ما هستند. تأمین کاغذ مصرفی بشر از درختان تا همین امروز نیز آسیب فراوانی به طبیعت زده است. این در حالی است که تولید کاغذ از طریق بازیافت کاغذ و کارتن انرژی کمتری نیز مصرف میکند. به ویژه آن که پیشرفت دانش بشر امکان تولید کاغذ بازیافتی مرغوب را نیز فراهم نموده است. بنابراین توسعه صنعت بازیافت راهکاری مناسب برای حل معضلاتی چون حجم بالای زباله، ایجاد آلودگی زیست محیطی، مصرف بالای انرژی و قطع درختان است.
مزایای بازیافت کاغذ